ubuntuusers.de

Titel:
xorg.o.log
Autor:
Frikadelle
Datum:
15. April 2021 17:55
Aktionen:
Code:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
 35
 36
 37
 38
 39
 40
 41
 42
 43
 44
 45
 46
 47
 48
 49
 50
 51
 52
 53
 54
 55
 56
 57
 58
 59
 60
 61
 62
 63
 64
 65
 66
 67
 68
 69
 70
 71
 72
 73
 74
 75
 76
 77
 78
 79
 80
 81
 82
 83
 84
 85
 86
 87
 88
 89
 90
 91
 92
 93
 94
 95
 96
 97
 98
 99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
[    77.037] (WW) Failed to open protocol names file lib/xorg/protocol.txt
[    77.038] 
X.Org X Server 1.20.11
X Protocol Version 11, Revision 0
[    77.038] Build Operating System: Linux Archlinux
[    77.040] Current Operating System: Linux archlinux 5.11.14-arch1-1 #1 SMP PREEMPT Wed, 14 Apr 2021 12:06:34 +0000 x86_64
[    77.040] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-linux root=UUID=09fb94da-42aa-4f0e-8056-42dbc0a96eb3 rw nomodeset loglevel=3 nomodeset
[    77.041] Build Date: 13 April 2021  03:12:10PM
[    77.041]  
[    77.042] Current version of pixman: 0.40.0
[    77.043] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[    77.043] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    77.046] (==) Log file: "/home/internet/.local/share/xorg/Xorg.0.log", Time: Thu Apr 15 17:49:54 2021
[    77.046] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[    77.046] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    77.046] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[    77.046] (==) No screen section available. Using defaults.
[    77.046] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[    77.046] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[    77.046] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
	Using a default monitor configuration.
[    77.046] (==) Automatically adding devices
[    77.046] (==) Automatically enabling devices
[    77.047] (==) Automatically adding GPU devices
[    77.047] (==) Automatically binding GPU devices
[    77.047] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[    77.047] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1" does not exist.
[    77.047] 	Entry deleted from font path.
[    77.047] (==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/75dpi
[    77.047] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[    77.047] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[    77.047] (II) Module ABI versions:
[    77.047] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    77.047] 	X.Org Video Driver: 24.1
[    77.047] 	X.Org XInput driver : 24.1
[    77.047] 	X.Org Server Extension : 10.0
[    77.047] (++) using VT number 1

[    77.048] (II) systemd-logind: took control of session /org/freedesktop/login1/session/_31
[    77.050] (--) PCI:*(6@0:0:0) 1002:15dd:1002:15dd rev 198, Mem @ 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/2097152, 0xfcc00000/524288, I/O @ 0x0000e000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[    77.050] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[    77.050] (II) LoadModule: "glx"
[    77.050] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    77.051] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[    77.051] 	compiled for 1.20.11, module version = 1.0.0
[    77.051] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[    77.051] (==) Matched ati as autoconfigured driver 0
[    77.051] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 1
[    77.051] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 2
[    77.051] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 3
[    77.051] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[    77.051] (II) LoadModule: "ati"
[    77.051] (WW) Warning, couldn't open module ati
[    77.051] (EE) Failed to load module "ati" (module does not exist, 0)
[    77.051] (II) LoadModule: "modesetting"
[    77.051] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
[    77.051] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
[    77.051] 	compiled for 1.20.11, module version = 1.20.11
[    77.051] 	Module class: X.Org Video Driver
[    77.051] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    77.051] (II) LoadModule: "fbdev"
[    77.051] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
[    77.051] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[    77.051] (II) LoadModule: "vesa"
[    77.051] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[    77.051] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
[    77.051] 	compiled for 1.20.9, module version = 2.5.0
[    77.051] 	Module class: X.Org Video Driver
[    77.051] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    77.051] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[    77.051] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[    77.051] xf86EnableIOPorts: failed to set IOPL for I/O (Operation not permitted)
[    77.051] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[    77.051] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[    77.051] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[    77.051] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
[    77.051] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
[    77.051] (II) UnloadModule: "modesetting"
[    77.051] (II) Loading sub module "vbe"
[    77.051] (II) LoadModule: "vbe"
[    77.051] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libvbe.so
[    77.051] (II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
[    77.051] 	compiled for 1.20.11, module version = 1.1.0
[    77.051] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    77.051] (II) Loading sub module "int10"
[    77.051] (II) LoadModule: "int10"
[    77.051] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libint10.so
[    77.051] (II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
[    77.051] 	compiled for 1.20.11, module version = 1.0.0
[    77.051] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 24.1
[    77.051] (II) VESA(0): initializing int10
[    77.052] (EE) VESA(0): Cannot read int vect
[    77.052] (II) UnloadModule: "vesa"
[    77.052] (II) UnloadSubModule: "int10"
[    77.052] (II) Unloading int10
[    77.052] (II) UnloadSubModule: "vbe"
[    77.052] (II) Unloading vbe
[    77.052] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[    77.052] (EE) 
Fatal server error:
[    77.052] (EE) no screens found(EE) 
[    77.052] (EE) 
Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
[    77.052] (EE) Please also check the log file at "/home/internet/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
[    77.052] (EE) 
[    77.095] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.